Konstgräs

Proplay fallskydd

En revolutionerande produkt som lätt gör helt vanligt konstgräs till ett konstgräs med fallskydd. Ett konstgräs med fallskydd kan användas på bland annat lekplatser där krav på fallhöjd finns.

Vår produkt ger en naturlig dämpning till en syntetisk yta, detta kommer att garantera säkerheten för användarna eftersom den absorberar effekten av markkontakt. ProPlay finns i flera olika tjocklekar som klarar olika kritiska fallhöjder och självklart är produkten godkänd och certifierad via EN1177. Produkten finns som fallskydd upp till 3.0m!

Våra olika tjocklekar

ProPlay finns i flera olika tjocklekar som klarar olika kritiska fallhöjder.

Kritisk fallhöjd: 3.0m

Tjocklek: 90mm

Kritisk fallhöjd: 2.7m

Tjocklek: 70mm

Kritisk fallhöjd: 2.1m

Tjocklek: 45mm

Kritisk fallhöjd: 1.7m

Tjocklek: 35mm

Kritisk fallhöjd: 1.3m

Tjocklek: 25mm

Kritisk fallhöjd: 0.6m

Tjocklek: 18mm

PROPLAY

  • En revolutionerande produkt som gör helt vanligt konstgräs till ett konstgräs med fallskydd.
  • Godkänd enligt standard EN 1177.
  • Minimerar risken för skador.

Våra konstgrässerier

Trygglek erbjuder dig ett stort urval av konstgräs. Vi ser till att välja ut den rätta konstgrässerien för dig.

Ecograss

För dig som söker ett miljövänligt alternativ är Ecograss helt rätt. Konstgräset som har en speciell färgsättning är framtaget för att smälta in i den Skandinaviska miljön. Konstgräset är till 40% tillverkat av återvunna PET-flaskor vilket ger oss en produkt som är helt unik i detta sammanhang.

I konstgräset kan en sand av krossade och nermalda glasflaskor läggas. Glasflaskorna har en fraktion som påminner om vanliga sandkorn, vilket gör att vi nu kan erbjuda en produkt som strävar mot en mer hållbar miljö. Konstgräset kan även installeras med vanlig sand, speciellt framtagen för konstgräs.

Fun4you

Med vår produkt Fun4you kan vi erbjuda miljöer med lekfull undervisning och ett aktivt lärande. Denna produkt är speciellt framtagen för skolgårdar där den färgglada miljön, med dess olika lekområden, inspirerar barnen till aktiva raster med mycket lek och spel. Skolan och eleverna kan själva vara med och designa sin egen skolgård.

Resultat – en färgglad skolgård där barnen själva varit med i skapandet av en aktivitetsyta anpassad för lek och undervisning.

Saltex Active

Saltex Active är ett multisportgräs som oftast används som lekyta på skolgården och passar utmärkt för bollsporter såsom fotboll, tennis, handboll, basket, landhockey etc. Saltex Active består av ett enfärgat slitstarkt splitfiber av polyethylene.

Konstgräset fylls med mycket sand som ger en relativt hård yta. Eftersom idrott skall utövas på konstgräset behövs den hårda ytan så att bollar kan rullas och studsas. Konstgräset används även som underlag till lekplatser i kombination med en underliggande sviktande matta på 15-70 mm.

Gräset finns att få i många olika kulörer på beställning.

Lifestyle

Lifestyle är i huvudsak ett konstgräs anpassat för parker, refuger och rondeller, men fungerar även bra till skolgårdar. Konstgräset är uppbyggt med ett sammanflätat (krulligt) strå och ett rakt monofiber. Kombinationen av strån i Lifestyle ger gräset ett mycket tätt och naturtroget utseende, samt en skön känsla att vistas på.