Fallskydd Brunnar

Finns för alla brunnstyper

Fallskydd går snabbt och enkelt att montera i såväl en ny som befintlig brunn och det finns modeller för alla typer av brunnar. Sortimentet omfattar fallskydd till såväl betongbrunnar som släta och korrugerade plastbrunnar i dimensioner från 170-655 mm.

Fallskydd till större brunnar än 655 mm tillverkas efter beställning och önskemål.

Lagen kräver säkra brunnar

Ordningslagen från 1 april 1994 kräver erforderliga säkerhetsanordningar i brunnar för att förhindra olyckor. Detta gäller särskilt brunnar i områden där barn normalt vistas, som t.ex. vid daghem, skolor, lekparker och bostadsområden. Lagen gäller för såväl befintliga som nytillkommande brunnar. Med fallskyddet säkerställs kraven på erforderliga skyddsanordningar på ett snabbt, enkelt och ekonomiskt sätt.

Lång funktionstid

Fallskydden är tillverkade av syrafast rostfritt stål, miljöklass 4, säkras lång funktion och hållbarhets tid. Monteringen görs enkelt av en person på kort tid vilket gör att totallösningen därmed blir kostnadseffektiv.

Godkänd av alla instanser

Fallskydden har en säker och hållfast konstruktion som är typgodkänd av RISE Research Institutes of Sweden AB nr 1108/94. Belastningsprover har utförts av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

För mer information

Se alla våra dokumentationer